Geschiedenis van de IUASR

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) werd in 1997 opgericht door Nederlandse moslims met verschillende etnische en culturele achtergronden.

Oprichting en Accreditatie

De Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) werd opgericht in 1997 en is een lid van de Federatie van de Universiteiten van de Islamitische Wereld. De universiteit heeft een belangrijke rol gespeeld in het verstrekken van hoogwaardig onderwijs en het bevorderen van academische uitmuntendheid binnen de islamitische gemeenschap en daarbuiten.

IUASR ontving haar eerste accreditatie in 2010 voor haar masterprogramma Islamitische Geestelijke Verzorging (Chaplaincy). Dit werd gevolgd door een accreditatie in 2013 voor het bachelorprogramma Islamitische Theologie. Beide opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVAO (de officiële accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen), wat de academische integriteit en kwaliteit van de programma’s benadrukt.

Locatie en Gebouw

Sinds 2003 is de school gevestigd in het noorden van Rotterdam, in een karakteristiek statig gebouw aan de Bergsingel 135. Voordat het de thuisbasis werd van IUASR, behoorde het gebouw toe aan Zadkine MLO en stond het bekend als het van 't Hof Instituut, waar praktijkgericht wetenschappelijk onderwijs werd aangeboden.

Dit statige gebouw heeft niet alleen een rijke geschiedenis maar biedt ook een inspirerende omgeving voor studenten en docenten. Met moderne faciliteiten en ruime klaslokalen is het gebouw een toonbeeld van de combinatie van traditie en moderniteit, wat ook terug te vinden is in het curriculum van IUASR.

Toekomst en Groei

Door de jaren heen heeft IUASR een stevige reputatie opgebouwd als centrum voor academische studie en onderzoek op het gebied van islamitische theologie en geestelijke zorg. De universiteit blijft zich inzetten voor de academische en professionele ontwikkeling van haar studenten en streeft naar voortdurende groei en innovatie in haar onderwijsprogramma's.

De geschiedenis van IUASR is een getuigenis van haar toewijding aan academische excellentie en maatschappelijke betrokkenheid. Het is een instituut dat blijft evolueren, met een heldere visie op de toekomst.

We nodigen u uit om deel te worden van onze boeiende geschiedenis en onze reis naar academische en spirituele verrijking.

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

IUASR gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om nieuws per e-mail met u te delen. We zullen uw gegevens met respect behandelen.

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Meer Info