Open brief van de rector

Beste studenten, docenten, medewerkers en bezoekers van onze website, als Rector van de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) schrijf ik u met een diep gevoel van trots op onze gemeenschappelijke prestaties en met een vooruitziende blik op de toekomst.

Twintig jaar geleden legden de moslims van Nederland de fundering voor wat vandaag de dag een vooraanstaande instelling is op het gebied van islamitisch hoger onderwijs in Nederland. Dankzij uw onophoudelijke inzet en toewijding heeft onze instelling zich kunnen ontwikkelen tot een instituut waar de normen van het Nederlandse onderwijssysteem en de verwachtingen van de Nederlandse moslimgemeenschap samenkomen.

Aan onze studenten: jullie zijn het hart van onze instelling. Het is jullie nieuwsgierigheid, jullie streven naar kennis en jullie toewijding aan jullie geloof en gemeenschap die ons dagelijks inspireert. Wij zijn er trots op de enige islamitische HBO-instelling in Nederland te zijn die een volledig geaccrediteerd BA-programma in Islamitische Theologie en het enige volledig geaccrediteerde MA-programma in Islamitische Geestelijke Verzorging aanbiedt. We zijn toegewijd aan het bieden van onderwijs dat niet alleen voldoet aan de hoogste academische normen maar ook diepgeworteld is in de islamitische traditie.

Aan onze docenten en medewerkers: jullie inzet en expertise vormen de ruggengraat van onze instelling. Jullie toewijding aan confessioneel onderwijs vanuit een islamitisch perspectief is essentieel voor onze missie om professionals op te leiden die de Nederlandse samenleving kunnen dienen met vaardigheden die voldoen aan EU-normen. Jullie werk maakt het mogelijk voor onze studenten om te groeien als individuen en als leden van hun gemeenschappen.

Aan iedereen die onze website bezoekt: wij nodigen u uit om deel te nemen aan onze gemeenschap, of u nu geïnteresseerd bent in ons onderwijsaanbod, op zoek bent naar samenwerking of gewoon meer wilt weten over de islamitische cultuur en traditie. Wij geloven dat onze school een belangrijke rol kan spelen in alle initiatieven die betrekking hebben op islamitisch onderwijs in Nederland en daarbuiten.

In de toekomst blijft IUASR zich inzetten voor het versterken van onze banden met de grassroots van de Nederlandse moslimgemeenschap, terwijl we ook streven naar academische excellentie en een constructieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Wij zien een toekomst voor ons waarin onze studenten, docenten en medewerkers zich eigenaar voelen van het onderwijs in hun eigen religie en tegelijkertijd de kwaliteit van dit onderwijs op één lijn staat met Nederlandse normen.

Laten we samen blijven werken aan deze missie, geïnspireerd door de waarden van ons geloof en de principes van academische vrijheid en integriteit.

Met warme groeten,

E.C. Akgunduz

Rector

rector-iuasr-emrullah-akgunduz-portret-xs.jpeg

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

IUASR gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om nieuws per e-mail met u te delen. We zullen uw gegevens met respect behandelen.

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Meer Info